طرح

سلام اینجا طرحهای زهرا است

طرح

سلام اینجا طرحهای زهرا است

تغییرات بدنی
هنگامی که بدن تحت تأثیر تغییرات ناگهانی نظیر رشد ناگهانی در بچه ها و بالغین یا در طی دوره شیردهی قرار می گیرد، نیازمند افزایش دریافت آهن و افزایش تولید سلول های قرمز خونی می باشد.

اختلالات مجاری گوارشی
اختلال در جذب آهن بعد از برخی جراحی های دستگاه گوارش شایع است. قسمت اعظمی از آهن موجود در غذا توسط قسمت کوچکی از روده فوقانی جذب می گردد. هر اختلالی در دستگاه گوارش می تواند جذب آهن را تغییر داده و منجر به آنمی فقر آهن شود.

برای مثال می توان به جذب آهن ناکافی در اثر اسهال، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی یا تداخلات دارویی و داروهایی مثلکلستیرامین، سایمتیدین، پانکراتین، رانیتیدین و تتراسایکلیناشاره نمود.

از دست دادن خون باعث کاهش آهن می شود.

منبع از دست دادن خون شامل خونریزی دستگاه گوارش، خونریزی ماهیانه یا صدمات می باشد. خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اثر جراحات یا ناشی ازهمورویید (بواسیر) یا بیماری های بدخیم و انگل هانمونه ای از این موارد است. کمبود آهن در مردان بزرگسال معمولا در اثر از دست دادن خون است.

اگر یک یا چند مورد از مشکلات بیان شده در بالا را در بدنتان مشاهده می کنید، توصیه ما به شما این است که حتماً با پزشکتان تماس بگیرید و از او بخواهید که با آزمایش خون، وجود مشکل کمبود آهنیا سایر مشکلات را کشف کند.

اگر وجود چنین مشکلی در آزمایش خون به دست پزشک تأیید شد، احتمال دارد که او مصرف مکمل های آهن به تنهایی یا به همراه سایر مکمل ها را مانندویتامین ب ۱۲، فولات، یا ویتامین سیبرای شما تجویز کند.

برای جذب بهتر آهن

- همراه غذا ، سبزی خوردن و سالاد مصرف کنید .
- بعداز غذا میوة تازه بخورید.
- ازنوشیدن چای یا قهوه ازیک ساعت قبل و تا دو ساعت بعداز خوردن غذا خودداری کنید.
- تا حد امکان مصرف ادویه ، نمک و شکر را کم کنید.
- اگر مشکلات دندانی دارید با استفاده ا زخرد کردن و یا رنده کردن ، سبزی ها و میوه های خام را مصرف کنید.
- تغذیة مناسب به معنای صرفه هزینة زیاد نیست ، مهمترین اصل برای - جلوگیری از کمبود مواد غذایی رعایت تنوع درخوردن مواد غذایی از هر چهار گروه است.

توجـــه داشته باشید که الگوهای غذایی گفته شده برای افرادی است که مشکل خاصی نداشته باشنــد. درتجویز رژیم های غذایی باید نیازها ومحدودیت های هرفرد از جمله قد، وزن ، سن، جنس، فعالیت، ابتلا به فشار خون بالا و یا قند خون بالا مورد توجه قرار گیرد.

 از عوامل موثر در کم خونی می توان به بارداری، از دست دادن آهن، سطح پایین این ماده معدنی در رژیم غذایی و جذب ضعیف آهن در بدن اشاره کرد. همچنین شناخت موادغذایی موثر در عدم جذب آهن می تواند به حفظ عملکرد درست بدن کمک کند.

موادغذایی سرشار از اگزالات
مصرف مقدار زیادی از چای با وعده ی غذایی موجب می شود بدن توانایی جذب میزان کافی از آهن موجود در غذا را نداشته باشد. چای حاوی اگزالات بوده، این ترکیب آنیون اسید اگزالیک است که مانع از جذب آهن غیرهِم می شود.

اگزالات همچنین در موادی مانند اسفناج، کلم کِیل، چغندر، آجیل، شکلات، سبوس گندم، ریواس، توت فرنگی و گیاهانی مانند پونه کوهی، ریحان و جعفری وجود دارد.

موادغذایی سرشار از پلی فنول
کاکائو و قهوه از جذب آهن در بدن جلوگیری می کنند. این موادغذایی حاوی ترکیبات پلی فنول و فنولیک (آنتی اکسیدان هایی با خاصیت مهارکنندگی رادیکال های آزاد) هستند.

براساس موسسه اختلالات آهن امریکا، کاکائو تا ۹۰ درصد می تواند مانع از جذب آهن در بدن شود، درحالیکه قهوه تا ۶۰ درصد از جذب آهن جلوگیری می کند. فنولیک اسید در سیب، رازبری، تمشک، بلوبری (زغال اخته آبی )، قرص نعناع، گردو، ادویه جات و بسیاری از انواع چای گیاهی وجود دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد